Σαλάγωνα: Από τις best of Παραλίες με Ψιλό Βότσαλο

salagona beach,Παραλία Σαλάγωνα
Play Video about salagona beach

ευχαριστούμε το chiosphotos.gr

Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 36 χιλιομέτρων από το κέντρο της Χίου, απλώνεται η μαγευτική αυτή παραλία. Ένας ερημικός παράδεισος διαμένει εδώ, με μήκος περίπου 150 μέτρα, όπου βότσαλα συναντούν την ακτή και η άμμος καταπλήσσει τον πυθμένα της θάλασσας.

Οι κρυστάλλινες, γαλαζοπράσινες νεροτσουλήθρες υποδέχονται τον επισκέπτη, ενώ ο πλούσιος θαλάσσιος βυθός κρύβει έναν κόσμο γεμάτο θαλάσσια ζωή. Μοναδικό γνώρισμα της παραλίας είναι ένας μικρός λιμνούλα με γλυκό νερό και χαμηλή βλάστηση, που απέχει μόλις λίγα βήματα από την ακτή.

Tα Σαλάγωνα δεν είναι οργανωμένη παραλία, οπότε εάν αποφασίσετε να απολαύσετε την κολύμβηση εδώ, θα πρέπει να εξοπλιστείτε με ό,τι χρειάζεστε.

Πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να επισκεφθούν την παραλία αυτή με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Μπορείτε να προσεγγίσετε την παραλία μέσω ενός ασφαλτοστρωμένου δρόμου, λίγο μετά τον οικισμό των Ολύμπων, καθώς κατευθύνεστε προς την Μεστά. Τόσο με αυτοκίνητο όσο και με μοτοσικλέτα μπορείτε να φτάσετε στην παραλία.

Λόγω της γαλήνης που προσφέρει και των εκπληκτικών νερών της, τα Σαλάγωνα κερδίζουν όλο και περισσότερους θαυμαστές κάθε χρόνο.

Αν επιθυμείτε να ζήσετε αυτήν την εμπειρία, μπορείτε να κάνετε κράτηση στο Voulamandis House μέσω αυτού του συνδέσμου: Κράτηση.

Εκτός από την Παραλία Σαλάγωνα περισσότερες Παραλίες Χίος μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Auto Open Link