Λαγκάδα

Είναι ένα ναυτοχώρι που βρίσκεται στα ΒΑ παράλια της Χίου, στον όρμο Κολοκυθιάς και σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου.

Αμφιθεατρικά χτισμένη σε ένα λαγκάδι, το οποίο της χαρίζει και το όνομα, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ελιέςευκαλύπτουςοπωροφόρα δένδρα και νερά.

Χαρακτηρίζεται από στενά σοκάκιαχαμηλά σπίτια και όμορφες αυλές. Δυτικά της Λαγκάδας απλώνεται ο οικισμός του Αγρελωπού, που ονομάστηκε έτσι από  τις πολλές αγριελιές. Σήμερα οι δύο οικισμοί συναποτελούν οικιστικό σύνολο.

Από το γραφικό λιμανάκι του ατενίζει κανείς τις Οινούσσες, τις οποίες μπορεί και να επισκεφθεί εκμεταλλευόμενος τα πυκνά δρομολόγια.

Αποτελεί πλέον ένα στέκι των φίλων του ούζου και του τσίπουρου. Γύρω από το λιμάνι θα βρει κανείς πολλά μικρά ταβερνάκια για να απολαύσει το μεσημεριανό του ή το δείπνο του δίπλα στο λιμάνι με τα γραφικά βαρκάκια.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα στους επισκέπτες μας κυρίως συνδυαζόμενο με την παραλία του Γιόσωνα και του Ναγού

Πέραν από την Λαγκάδα της Χίου παρακάτω μπορείτε να βρείτε και τα υπόλοιπα χωριά που προτείνει το Voulamandis House.

olympi chios,Ολύμποι
Ολύμποι

Ολύμποι: Από τα best of 10 Χωριά της Χίου

Ανακαλύψτε τη μαγευτική ομορφιά των Ολύμπων, ένα μεσαιωνικό χωριό 30χλμ νότια της Χίου. Κάντε κράτηση στα Voulamandis House Chios Hotels και απολαύστε μια αξέχαστη εμπειρία.

chios pyrgi , Πυργί
Πυργί

Πυργί: Από τα best of 10 Χωριά της Χίου

Το Πυργί, το «ζωγραφιστό χωριό», το αποκαλούν λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των σπιτιών βρίσκεται στη νότια Χίο