Αρμόλια Χίος: Ένα μεσαιωνικό χωριό με υπέροχα κεραμικά

Play Video about Αρμόλια χίος

ευχαριστούμε το chiosphotos.gr

Τα Αρμόλια βρίσκονται μόλις 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πανέμορφη πόλη της Χίου. Είναι ο απόλυτος προορισμός για να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο της κεραμικής τέχνης. Οι τοπικοί κάτοικοι είναι γνωστοί για την απίστευτη τους δεξιότητα στην κατασκευή πήλινων αντικειμένων, που μπορείτε να αγοράσετε ως μοναδικά δώρα για τους αγαπημένους σας.

Σας συνιστούμε να επισκεφθείτε το χωριό το απόγευμα, ώστε να απολαύσετε τη μαγευτική ατμόσφαιρα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Κάστρο των Απολίχνων, την ιστορική έπαυλη των Μαστιχοχωρίων που χτίστηκε το 1446. Από εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια εκπληκτική θέα στην κορυφή του βουνού και να τραβήξετε μοναδικές φωτογραφίες.

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την υπέροχη πλατεία του χωριού, που είναι ο ιδανικός προορισμός για να χαλαρώσετε και να δροσιστείτε. Και μην παραλείψετε να περπατήσετε στους γραφικούς δρόμους και να εξερευνήσετε τις τοπικές καταστήματα, όπου μπορείτε να βρείτε μοναδικά δώρα για φίλους και συγγενείς.

Ανακαλύψτε τη μαγεία των Αρμόλιων, ένα μέρος κοντά στην παραλία της Κώμης που θα σας αφήσει υπέροχες αναμνήσεις.

Πέραν από τα αρμόλια χίος παρακάτω μπορείτε να βρείτε και τα υπόλοιπα χωριά που προτείνει το Voulamandis House.

olympi chios,Ολύμποι
Ολύμποι

Ολύμποι: Από τα best of 10 Χωριά της Χίου

Ανακαλύψτε τη μαγευτική ομορφιά των Ολύμπων, ένα μεσαιωνικό χωριό 30χλμ νότια της Χίου. Κάντε κράτηση στα Voulamandis House Chios Hotels και απολαύστε μια αξέχαστη εμπειρία.

chios pyrgi , Πυργί
Πυργί

Πυργί: Από τα best of 10 Χωριά της Χίου

Το Πυργί, το «ζωγραφιστό χωριό», το αποκαλούν λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των σπιτιών βρίσκεται στη νότια Χίο