Βολισσός

Ο μεσαιωνικός οικισμός της Βολισσού είναι το κεφαλοχώρι της Αμανής. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χωριό της Αμανής, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι είχε τρεις μεγάλες ενορίες: τον Πύργο, με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τον Χριστό, με την ομώνυμη εκκλησία, και τον Πυθώνα, με την εκκλησία της Παναγίας, όπου βρίσκεται μία από τις ομορφότερες πλατείες της Χίου.

Η βόλτα από την πλατεία του Χριστού προς το Κάστρο, αν και κουραστική, καθώς ακολουθούμε απότομα ανηφορικά δρομάκια, μας αποζημιώνει. Από το Κάστρο δε χορταίνει κανείς να απολαμβάνει τη θέα προς τον κάμπο της Βολισσού, την εύφορη πεδινή έκταση που απλώνεται μέχρι τη θάλασσα. 

Η κοιλάδα του Μαλαγκιώτη αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος για τους περιπατητές και παρατηρητές της φύσης. Ακολουθώντας το μονοπάτι ο περιπατητής συναντάει παλιούς νερόμυλους, που λειτουργούσαν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 (ρέμα νερομύλων), την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Βασιλικών και άλλα σημαντικά στοιχεία της πολιτιστικής και αγροτικής κληρονομιάς.

Ο επισκέπτης του χωριού έχει την ευκαρία να απολαύσει γεύσεις στα ταβερνάκια της περιοχής καθώς και να επσκεφθεί υπέροχες παραλίες όπως τα Λευκάθια και λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα είναι το μοναστήρι της Αγίας Μαρκέλλας που είναι πολιούχος του νησιού.

Πέραν από τη Βολισσός της Χίου παρακάτω μπορείτε να βρείτε και τα υπόλοιπα χωριά που προτείνει το Voulamandis House.

olympi chios,Ολύμποι
Ολύμποι

Ολύμποι: Από τα best of 10 Χωριά της Χίου

Ανακαλύψτε τη μαγευτική ομορφιά των Ολύμπων, ένα μεσαιωνικό χωριό 30χλμ νότια της Χίου. Κάντε κράτηση στα Voulamandis House Chios Hotels και απολαύστε μια αξέχαστη εμπειρία.

chios pyrgi , Πυργί
Πυργί

Πυργί: Από τα best of 10 Χωριά της Χίου

Το Πυργί, το «ζωγραφιστό χωριό», το αποκαλούν λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των σπιτιών βρίσκεται στη νότια Χίο