Μεστά: Από τα best of 10 Χωριά της Χίου

Ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, τα Μεστά, βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Χίου. Πρόκειται για μεσαιωνικό χωριό, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο.

Τα σπίτια, μικρά και πέτρινα, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζουν στην εξωτερική περίμετρο του οικισμού ένα ισχυρό προστατευτικό τείχος.

Η βόλτα στα μικρά σοκάκια του χωριού, κάτω από τις καμάρες που σχηματίζουν τα μπαλκόνια, προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία.

Να δοκιμάσετε το μεστούσικο κρασί, και κυρίως τη σούμα.

Η σούμα είναι ένα ακόμη ποτό που φτιάχνεται στην περιοχή. Παράγεται από την απόσταξη σύκων και σταφυλιών και είναι ποτό για γερούς πότες, αλλά αγνό και με ιδιαίτερη γεύση.

Προτείνουμε το χωρίο να το επισκεφθείτε το απόγευμα, για να περιπλανηθείτε στα σοκάκια του ( λόγω ζέστης το μεσημέρι) και κοντινή παραλία για μπάνιο είναι η Αγία Δύναμη και τα Σαλάγωνα.

Αν επιθυμείτε να κάνετε κράτηση μπορείτε και εδώ  

Εκτός από τα Μεστά παρακάτω θα δείτε τα υπόλοιπα χωριά που προτείνουμε .

olympi chios,Ολύμποι
Ολύμποι

Ολύμποι: Από τα best of 10 Χωριά της Χίου

Ανακαλύψτε τη μαγευτική ομορφιά των Ολύμπων ένα μεσαιωνικό χωριό 30χλμ νότια της Χίου Κάντε κράτηση στα Voulamandis House Chios Hotels και απολαύστε μια αξέχαστη εμπειρία

chios pyrgi , Πυργί
Πυργί

Πυργί: Από τα best of 10 Χωριά της Χίου

Το Πυργί το ζωγραφιστό χωριό το αποκαλούν λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των σπιτιών βρίσκεται στη νότια Χίο