Κάμπος της Χίου, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεια καμπος χιος
Play Video about κάμπος χιος

Κάμπος της Χίου: Ζήστε τη μαγεία του στο Voulamandis House

Από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Χίου, είναι Ο Κάμπος της Χίου συνιστά ένα ιδιαίτερο οικιστικό σύνολο, όπου συνδυάζεται αρμονικά το μοναδικό φυσικό τοπίο με τα τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. 6 μόλις χλμ νότια από την πόλη της Χίου, ο Κάμπος είναι ευρέως γνωστός για τα μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών, αλλά και τα παλιά αρχοντικά σπίτια.

Βασικό χαρακτηριστικό των περιβολιών του Κάμπου, είναι οι ψηλοί τοίχοι από θυμιανούσικη πέτρα, που προστατεύουν την κάθε ιδιοκτησία από τα δυσχερή καιρικά φαινόμενα. Οι αριστοκρατικές οικογένειες της Χίου, Γενουάτικες και ντόπιες, έκτισαν στην περιοχή τα σπίτια τους από το δέκατο τέταρτο αιώνα.

Οι απαγορευτικοί τοίχοι που συναντά ο επισκέπτης κατά μήκος του δρόμου, κρύβουν ολόκληρους μικρόκοσμους, οι οποίοι περιλαμβάνουν περίτεχνα διακοσμημένες αυλές, μεγάλα αρχοντικά σπίτια, δενδροσκέπαστα σοκάκια και κήπους με πληθώρα λουλουδιών.

Ο Κάμπος της Χίου έχει περιβόλια που ποτίζονται από πηγάδια με μάγγανο που στο παρελθόν γύριζαν με ζώα. Πλέον η άρδευση γίνεται με με σύγχρονα μέσα.

Η Ιδιαίτερη τοπική αρχιτεκτονική του Κάμπου δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα επισκέπτη: Αψιδωτές πόρτες και παράθυρα, στοές από μαρμάρινα κολωνάκια, μπαλκόνια που υποστοιβάζονται από μικρές αψίδες και πελώριες αυλόπορτες, βοτσαλωτές αυλές και ζωγραφιστά ταβάνια, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν ασύγκριτη μοναδικότητα στον οικισμό.

Ευχαριστούμε το chiosphotos.gr για το video.

Πέραν από Ο Κάμπος της Χίου δείτε και άλλα ενδιαφέροντα για τη Χίο #καμπος χιος #Κάμπος Χίος #ξενοδοχεια κάμπος χιος

thermal baths,Ιαματικά Λουτρά Χίος
αγιάσματα χίος

Ιαματικά Λουτρά Χίος

Ιαματικά Λουτρά Χίος βρίσκονται στη Βόρεια Χίο. Ο επισκέπτης μπορεί να κλεισει ραντεβού και ευεργετηθεί απο τις ιδιοτήτες του

chios hiking,Πεζοπορία Χίος
πεζοπορία χιος

Πεζοπορία Χίος the best of

η χίος έχει υπέροχες διαδρομές για πεζοπορία τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε και να απολαύσετε της ομορφιές του νησιού.