Αυλωνιά : Από τις Best of 10 παραλίες στη Χίο

Αναπαραγωγή Βίντεο

ευχαριστούμε το chiosphotos.gr

Η Παραλία Αυλωνιά Πυργίου, γνωστή και ως Πυργούσικη Αυλωνιά, αποτελεί ένα κρυμμένο κόσμημα στη νότια πλευρά της Χίου, βρίσκοντας τη θέση της σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης και 9 χιλιομέτρων από το μεσαιωνικό χωριό Πυργί. Τοπικοί κάτοικοι της προσφέρουν το όνομα “Πυργούσικη Αυλωνιά,” προσδίδοντάς της έναν αέρα αυθεντικότητας και τοπικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για μια παραλία που αγκαλιάζεται από έναν πανέμορφο κόλπο, στον οποίο η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο μέσω ενός μονοπατιού μήκους 700 μέτρων. Η απομόνωση της παραλίας προσθέτει έναν μυστηριακό χαρακτήρα, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να ζήσουν μια πραγματική φυσική εμπειρία.

Η Παραλία διακρίνεται για την εξαιρετική ομορφιά της, με τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά να κλέβουν την παράσταση. Το βυθό της είναι εξίσου εντυπωσιακό, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για υποβρύχια εξερεύνηση.

Η παραλία αποτελείται από μικρά βότσαλα και χοντρή άμμο, προσφέροντας έναν άνετο χώρο για ξεκούραση και απόλαυση του ηλιοβασιλέματος. Η άγρια ομορφιά του φυσικού τοπίου σε συνδυασμό με την απομακρυσμένη τοποθεσία της δημιουργούν ένα μαγικό περιβάλλον που συναρπάζει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ζήστε τη μοναδική ομορφιά της Παραλίας και αφεθείτε στη γαλήνη και τη μαγεία του τόπου.

Ευχαριστούμε το chiosphotos.gr για το εκπληκτικό βίντεο που μας προσφέρει μια μαγική εικόνα από αυτόν τον παράδεισο. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να το απολαύσετε: chiosphotos.gr

Αν επιθυμείτε να ζήσετε αυτήν την εμπειρία, μπορείτε να κάνετε κράτηση στο Voulamandis House μέσω αυτού του συνδέσμου: Κράτηση.

εκτός απο την αυλωνιά δείτε παρακάτω και άλλες παραλίες της Χίου.